Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η υπερκάλυψη του ομολόγου της Μυτιληναίος

Ως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες θεωρείται από τους αναλυτές της αγοράς η προσφορά για την κάλυψη του ομολoγιακού δανείου της Μυτιληναίος. Η συνολική ζήτηση ανήλθε στα 740,8 εκατ. ευρώ και το βιβλίο προσφορών έκλεισε με το επιτόκιο της έκδοσης να διαμορφώνεται τελικά στο 3,1%, στο κάτω όριο του αρχικού εύρους που είχαν εκτιμήσει οι ανάδοχοι.
Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ της Ελλάδος Α.Ε. και τη Eurobank Ergasias ΕΥΡΩΒ Α.Ε., ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς, διατέθηκαν συνολικά 300.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Όπως τονίζουν οι άνθρωποι του χώρου σε μια αγορά που είναι εγκλωβισμένη σε αντιφατικές ειδήσεις η υπερκάλυψη της ομολογιακής έκδοσης δημιούργησε θετική προσδοκία τουλάχιστον σε επενδυτικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από την πλευρά των ιδιωτών επενδυτών, οι αιτήσεις των οποίων έφτασαν τις 10.555.
Όπως τονίζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, η συγκεκριμένη δημόσια προσφορά είχε κεντρίσει από την αρχή το επενδυτικό ενδιαφέρον και αυτό αποδείχτηκε στην πράξη καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας. Οι ιδιώτες επενδυτές επεδίωξαν να πληροφορηθούν για τις λεπτομέρειες της έκδοσης και έσπευσαν να τοποθετηθούν, παρά το γεγονός ότι η Μυτιληναίος ανήκει στην κατηγορία των βιομηχανιών και του χονδρεμπορίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και ενόσω ακόμη γίνεται καταγραφή και επεξεργασία των στοιχείων μετά το πέρας της δημόσιας προσφοράς, που έληξε την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στην ομολογιακή κάλυψη της Μυτιληναίος εισέρρευσε «νέο χρήμα» που δεν είναι τοποθετημένο σε καταθετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και αναζητεί επενδυτικές διεξόδους στην ελληνική αγορά σε αναπτυξιακά επιχειρηματικά σενάρια διεθνών προδιαγραφών με μακροπρόθεσμη απόδοση.
Το γεγονός αυτό δίνει σημαντική ώθηση στις εκδόσεις των εταιρικών ομολόγων και ενισχύει τη νεοσύστατη Κατηγορία τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.