Μοσκοβισί: Να εστιάσουμε στο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης

«Να διοχετεύσουμε όλη μας την ενέργεια στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, που είναι κυρίως εφαρμογή συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και μετά να προετοιμάσουμε το τέλος του ελληνικού προγράμματος που ελπίζω να γίνει στο τέλος του καλοκαιριού» ζήτησε ο επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Όπως είπε, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η ανεργία πέφτει και τα δημοσιοοικονομικά της χώρας έχουν μπει σε τάξη. «Το μόνο που έχουμε να λύσουμε είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η ουσία είναι η «δουλειά» που θα γίνει στη χώρα.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την αποχώρηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε από το Eurogroup, ο Πιέρ Μοσκοβισί απάντησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια, χαρακτηρίζοντας τον απερχόμενο Γερμανό υπουργό Οικονομικών «άνθρωπο εξαιρετικής ευφυΐας», με μεγάλη γενναιότητα και εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. «Κάποιες φορές μπορεί να γίνει σκληρός. Δεν συμφωνούσαμε πάντα σε όλα, αλλά καταφέρναμε πάντα να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία» συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.