Ντέισελμπλουμ: Συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαΐου

Πολιτική συζήτηση για μία συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαΐου, αναμένει ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερούν Ντέισελμπλουμ, όπως υποστήριξε σήμερα από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ενημερώνοντας τους ευρωβουλευτές για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, υποστήριξε ότι υπήρξε συμφωνία για την εντατικοποίηση των επαφών μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, με στόχο τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων.

Ανέφερε επίσης, ότι «θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε όλα τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα» και να εξεταστούν «σε μία πολιτική συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup, αν όχι σε αυτό της 7ης Απριλίου, τότε στο Eurogroup του Μαΐου».

Όπως εξήγησε παράλληλα, οι θεσμοί ζητούν από την Ελλάδα μία εκ των προτέρων δέσμη διαρθρωτικών μέτρων, προκειμένου η οικονομία της χώρας να γίνει εύρωστη και πιο φιλική προς την ανάπτυξη.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι τα εργασιακά αποτελούν σημαντικό τμήμα της διαπραγμάτευσης και ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.