Ο Γ. Χατζηνικολάου νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

«Συμφωνία κυρίων» επήλθε στη συνάντηση των δύο προέδρων, Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη και Γιώργου Χαντζηνικολάου, της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς, που συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και αποφάσισαν για τις σημερινές αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών να υπάρξει μία και μόνη υποψηφιότητα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος και αποφάσισε τελικώς να μη θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ένωσης κι έτσι τη θέση του προέδρου της ΕΕΤ θα διεκδικήσει ένας και μόνος υποψήφιος -ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Γ. Χαντζηνικολάου- που ασφαλώς και θα εκλεγεί. Η απόσυρση της υποψηφιότητας του προέδρου της Εθνικής στόχο είχε μεταξύ άλλων να μη διχαστεί το σώμα, ώστε όλες οι τράπεζες να προχωρήσουν εν συνεχεία ενωμένες στις σημαντικές απαιτήσεις που δημιουργούνται από τα εγχώρια δεδομένα, αλλά και από τη νέα πραγματικότητα για τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη.

Αντικείμενο της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν λοιπόν η αναβάθμιση της Ένωσης και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλουν όλες οι πλευρές με όλες τους τις δυνάμεις. Σκοπός είναι να γίνει η Ένωση πιο παραγωγική, με δεδομένο ότι ολόκληρο το εγχώριο τραπεζικό σύστημα εισέρχεται σε φάση μετασχηματισμού και, επίσης, να αποκτήσει η Ένωση μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με την ελληνική κοινωνία.

Η συμφωνία που διμερώς επιτεύχθηκε προβλέπει άλλωστε ότι ο Κ. Μιχαηλίδης θα έχει την ευθύνη παρακολούθησης του παραπάνω μετασχηματισμού, από τον ρόλο του α’ αντιπροέδρου της ΕΕΤ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.