Οφειλές στη ΔΕΗ: Οι επιλογές, η νέα ρύθμιση και ποιοι θα πάρουν επιστροφή

Η ΔΕΗ πέρα από το πρόγραμμα έξι δόσεων πλέον προσφέρει στους πελάτες και τη δυνατότητα να τους επιστραφεί η προκαταβολή που έδωσαν.

Περισσότερες διευκολύνσεις πληρωμών σε όσους πελάτες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στην εξόφληση των λογαριασμών τους κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης παρέχει η ΔΕΗ.

Η επιχείρηση εκτός από το πρόγραμμα έξι δόσεων πλέον προσφέρει στους πελάτες που θα διακανονίσουν τις οφειλές του και θα είναι συνεπείς στην καταβολή των επόμενων δόσεων τη δυνατότητα να τους επιστραφεί η προκαταβολή που έδωσαν.

Παράλληλα έως τις 10 Νοεμβρίου δίνεται επιπλέον η δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα νέο πρόγραμμα διακανονισμού 6 δόσεων, λαμβάνοντας ως επιβράβευση την επιστροφή της προκαταβολής κατά την εξόφληση του διακανονισμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πελάτες της ΔΕΗ με οφειλή από €500 έως και €3.000 και η προκαταβολή εξαρτάται από το ύψος της οφειλής.

Συγκεκριμένα:
500,00€ – 1.000,00 € 50
1.000,01€ – 2.000,00 € 100 €
2.000,01€ – 3.000,00 € 200 €
Η συγκεκριμένη μορφή διακανονισμού ισχύει για τους πελάτες που θα διακανονίσουν τις οφειλές τους και θα πληρώσουν την προκαταβολή έως 10 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η ΔEΗ εξακολουθεί να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών με πιστωτική κάρτα σε έως 6 άτοκες δόσεις για ποσά από 200 ευρώ και άνω.

Σε ότι αφορά στους πελάτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είτε στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους, με βάσει τα όσα ισχύουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Προμήθειας.

Για όσους άλλαξαν πάροχο, φεύγοντας από τη ΔΕΗ, αλλά έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, δίνεται η δυνατότητα για υποβολή αιτήματος ρύθμισης που θα είναι προσωπικού χαρακτήρα, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και την οικονομική κατάσταση του πελάτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.