ΟΛΠ Α.Ε.: Ρεκόρ δεκαετίας το 2017 στην κερδοφορία

Την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της κατά την τελευταία δεκαετία σημείωσε το 2017 η ΟΛΠ Α.Ε. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 111,5 εκατ. ευρώ, έναντι 103,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης 2016, δηλαδή με αύξηση 7,7 %. Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 21,2 εκατ. ευρώ, έναντι 11 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016, που μεταφράζεται σε αύξηση 92%, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 68,6% σε 11,3 εκατ. ευρώ, έναντι 6,7 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016.

Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, κατά την οποία η απαρτία έφθασε στο 84,06 %.

Κύρια θέματα της συνέλευσης ήταν η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και η διανομή μερίσματος για την εταιρική χρήση 2017, το οποίο, ύστερα από πρόταση του Δ.Σ., ανέρχεται στα 0,1712 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,0892 ευρώ για την προηγούμενη χρήση.

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Capt. Fu Chengqiu, τόνισε ότι «το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι, με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τόσο η επιχειρησιακή λειτουργία, όσο και η οικονομική αποτελεσματικότητα της ΟΛΠ Α.Ε. Η βελτίωση αυτή, μάλιστα, έχει αρχίσει και φαίνεται ήδη από τους πρώτους μήνες του 2018, το οποίο αναμένεται να είναι μια ακόμη θετική χρονιά».

Σχετικά με την πορεία του επενδυτικού προγράμματος, ο ίδιος σημείωσε ότι ήδη έχει κατατεθεί το Master Plan του λιμανιού στους αρμόδιους φορείς και αναμένεται η έγκριση της Πολιτείας ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.