Ομόλογα: Κάτω από 1% το ιταλικό 2ετές – Στο 4,08% το ελληνικό 10ετές

Στους υψηλής απόδοσης βραχυχρόνιους ιταλικούς τίτλους στράφηκαν τη Δευτέρα οι επενδυτές, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον νέο προϋπολογισμό της Ρώμης, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κάτω από το 1% η απόδοση του 2ετούς ομολόγου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανέφερε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο γενικό πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2019, δηλώσεις τις οποίες εξέλαβαν θετικά οι επενδυτές εν μέσω εικασιών για ενδοκυβερνητικές διαφωνίες μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία.

Η απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου -η οποία είχε ανέλθει έως και το 1,36% την Παρασκευή- υποχωρούσε νωρίτερα κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,93%. Το 10ετές ομόλογο του ιταλικού Δημοσίου κατέγραφε πτώση έξι μονάδων βάσης, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται το μεσημέρι στο 2,88%.

Πτωτικά κινείτο το μεσημέρι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, μετά από το «άλμα» των προηγούμενων ημερών. Το μεσημέρι, η απόδοση του 10ετούς διαμορφωνόταν στο 4,08%, ενώ την Παρασκευή είχε σκαρφαλώσει πάνω από το 4,10%. Παράλληλα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρούσε στο 3,16%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.