ΟΠΕΚ: Μένει ακόμη δουλειά να γίνει

Το πλεόνασμα προσφοράς στην παγκόσμια αγορά έχει περιοριστεί, αλλά μένει ακόμη δουλειά να γίνει. Αυτό είναι το μήνυμα, που στέλνει ο ΟΠΕΚ, υπογραμμίζοντας πως τόσο το καρτέλ όσο και η Ρωσία παραμένουν αφοσιωμένοι στην συμφωνία για μείωση της παραγωγής έως τα τέλη του έτους. Στο μικροσκόπιό τους βρίσκεται η παραγωγή των Αμερικανών.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο Λονδίνο, ο Μοχάμεντ αλ Μαζρούι, υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχει φέτος την προεδρία του ΟΠΕΚ, σημείωσε πως τα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως εξακολουθούν να είναι περίπου 74 εκατ. βαρέλια υψηλότερα από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας. Ωστόσο η αγορά βαίνει προς συνθήκες ισορροπίας, όπως είπε.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ΟΠΕΚ είναι η ταχύτατη αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία για τις αμερικανικές εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος στο πετρελαϊκό συνέδριο CERAWeek, που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα. «Εκεί θα ανταλλάξουμε σημειώσεις για το αμερικανικό πετρέλαιο» είπε χαρακτηριστικά ο Μαζρούι, προσθέτοντας ότι το θέμα απασχολεί και τη Ρωσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.