ΟΠΕΚΑ: Πότε θα μπουν ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου στους λογαριασμούς

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Περί τα τέλη Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 25 και 26 αναμένεται να γίνει η πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) για το Νοέμβριο.

Το ποσό ξεκινά από 70 ευρώ και φτάνει τα 210, καθώς αυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε μέλος σε πολυπρόσωπα νοικοκυριά.

Μαζί με τις δύο πληρωμές θα δοθούν επίσης και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τον μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα το ΚΕΑ (κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης) θα καταβληθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Οκτωβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή και οι αιτήσεις συνεχίζονται.

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.epidomastegasis.gr) παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.