Πάνω από τα 1.300 δολ. η τιμή του χρυσού

Άνω του ψυχολογικού ορίου των 1.300 δολαρίων ενισχύεται η τιμή του χρυσού, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ από την πολιτεία του Τέξας.

Αυτή την ώρα (14.52), τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου αυξάνονται κατά 6,30 δολάρια ή κατά 0,49%, καθώς διαμορφώνονται στα 1.302,9 δολάρια/ουγγιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, μάλιστα, πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουνίου.

Εκτός του τυφώνα στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται και η «άχρωμη» ομιλία της Τζάνετ Γέλεν στο Τζάκσον Χολ, καθώς η ίδια απέφυγε να αναφερθεί στα επόμενα «βήματα» της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Στήριξη στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου παρέχει και το αβέβαιο μέλλον του Συμφώνου Ελεύθερου Εμπορίου των χωρών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται έτοιμος να αποσύρει τις ΗΠΑ από την τριμερή συμφωνία.

Την ίδια ώρα, άνοδο καταγράφουν και τα υπόλοιπα μέταλλα, με την τιμή του ασημιού να ενισχύεται κατά 0,96% στα 17,22 δολάρια. Η πλατίνα, παράλληλα, αυξάνεται κατά 0,84% στα 980,20 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει κέρδη κατά 0,61% στα 934,70 δολάρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.