Παπαδημητρίου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς «κόκκινων δανείων» και από άλλους φορείς του Δημοσίου

Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου της εξαγοράς «κόκκινων δανείων» και από άλλους φορείς του δημοσίου πέραν του Οικοδομικού Οργανισμού των στρατιωτικών, για τους οποίους δρομολογείται ήδη η σχετική διαδικασία με νομοθετική ρύθμιση, μελετά η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο «Αθήνα 9.84» απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχετικά με τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την εξαγορά των «κόκκινων δανείων» των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών Στρατού Ξηράς και Αέρος, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι η διάθεση επενδυτικών κεφαλαίων για να διευκολύνονται οι δανειολήπτες είναι ένα επιπλέον εργαλείο για τη λύση του προβλήματος.

«Μελετάμε με ιδιαίτερη προσοχή το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου χωρίς όμως να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό έλλειμμα, ούτε νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών», είπε ο κ. Παπαδημητρίου. Ειδικά για τους στρατιωτικούς διευκρίνισε ότι για να εφαρμοστεί το μέτρο θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς της λειτουργίας του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών Στρατού Ξηράς και Αέρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.