Παπαθανάσης: Θα πέσουν 40 δισ. για την ενίσχυση της αγοράς το 2020-21

«Έχουμε μία μικρή ελευθερία παραπάνω, όμως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορoνοϊό. Ο ιός είναι εδώ και όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πως διεξάγονται πάνω από 70.000 έλεγχοι ημερησίως σε όλη την Ελλάδα και έχουν πέσει πολλά πρόστιμα, όπως και κλεισίματα επιχειρήσεων, κάτι που το κράτος δεν επιθυμεί. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η αγορά κινείται κανονικά, οι επαγγελματίες τηρούν τους κανόνες και κατά συνέπεια δεν βλέπει το λόγο να μιλήσουμε για πισωγύρισμα. Απλώς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί η προσοχή θα οδηγήσει σε ένα πιο ελεύθερο και καλύτερο καλοκαίρι και με πολλές άλλες δραστηριότητες ανοιχτές. Σταδιακά, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός θα έχουμε το άνοιγμα όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων. Όπως για παράδειγμα, η 31η Μαΐου είναι μία πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των γυμναστηρίων.

Σε ερώτηση αν υπάρχει plan B αν τα πράγματα σε κάποιες περιοχές δεν εξελιχθούν ομαλά, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε πώς βεβαίως και υπάρχει και ότι ανέκαθεν υπήρχε plan B για την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που έχουν πέσει για την ενίσχυση της αγοράς που επλήγη από την πανδημία, ο κ. Παπαθανάσης μίλησε για ένα συνολικό αριθμό το 2020 και το 2021 που φτάνει τα 40 δισ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.