Παράταση για φορολογικές δηλώσεις και οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων καθώς και παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, της οποίας η προθεσμία έληγε κανονικά σήμερα Τετάρτη.

Η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, που κανονικά θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα αφορά τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα.

Παράλληλα, με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα Τετάρτη στη Βουλή θα προβλέπεται παράταση και στην προθεσμία υπαγωγής των φορολογούμενων στο νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων.

Στην τροπολογία θα προβλέπεται αύξηση στο 12% από 10% στον συντελεστή προσδιορισμού του πρόσθετου φόρου που θα πρέπει να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν από την Πέμπτη έως και τη λήψη της νέας προθεσμίας δηλώσεις για την ρύθμιση των υποθέσεων τους.

Η ένταξη στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων απαλλάσσει τον φορολογούμενο από πρόστιμα και προσαυξήσεις. Προβλέπεται μόνο η καταβολή πρόσθετου φόρου επιπλέον του φόρου που αναλογεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.