«Παράθυρο» για νέα μείωση φόρων και εισφορών

«Στη σκέψη μας είναι πάντα οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να φύγει ένα μεγάλο βάρος» από τις πλάτες των πολιτών, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μείωση φόρων και εισφορών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας εξήγησε πως «η βασική πυξίδα που διέπει την πολιτική μας, είναι η μείωση των φόρων και των εισφορών, είναι περισσότερες δουλειές για τους Έλληνες, είναι η ασφάλεια για όλους. Γι’ αυτά εξέλεξαν οι Έλληνες τη Νέα Δημοκρατία και έδωσαν αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτά θα κάνει».

Εξειδικεύοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πανδημία έχει ανατρέψει πάρα πολλούς από τους σχεδιασμούς παντού στον κόσμο, ωστόσο, «σταθερά προσανατολιζόμαστε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Σε ό,τι αφορά την κατάργηση ή για μεγάλη μείωση του συμπληρωματικού είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία. Όλα τα σενάρια ελάφρυνσης των Ελλήνων εξετάζονται. Έχουμε κάνει μειώσεις στον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή, προχωρήσαμε στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, στον ιδιωτικό τομέα και αργότερα θα γίνει κατάργηση και για τους μισθωτούς του Δημοσίου. Όλα αυτά είναι στο τραπέζι».

Αναφερόμενος στα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την κρίση, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι ενισχύουμε με 300 εκατομμύρια ευρώ τον ΟΠΕΚΑ που δίνει τα κοινωνικά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα τέκνων, το επίδομα στέγασης. Αφορούν πολλές χιλιάδες νοικοκυριά. Διακόσιες είκοσι χιλιάδες νοικοκυριά λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 270.000το επίδομα στέγασης, περίπου 900.000 το επίδομα τέκνων που αφορά ενάμισι εκατομμύριο παιδιά. Είναι χρήματα που στηρίζουν το νοικοκυριό σε μια δύσκολη συγκυρία. Άρα, μειώνουμε φόρους και εισφορές μέχρι εκεί που μπορούμε, χωρίς να θίγεται η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η ελληνική οικονομία από τις, αγορές και τους επενδυτές και ταυτόχρονα στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τέλος της κρίσης, αλλά και στη συνέχεια».

«Δεν θα σταματήσουμε εκεί. Μέχρι να επανέλθει το εισόδημα στην κανονικότητά του, όπως ήταν μέχρι πέρσι, θα κάνουμε διαρκώς παρεμβάσεις» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να μιλήσει έπειτα για την επιστρεπτέα προκαταβολή. «Δίνουμε συνολικά με τις τέσσερις φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής 4,1 δισ. ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, προκειμένου να έχουν την απαραίτητη ρευστότητα και ένα μέρος αυτής δεν θα επιστραφεί προκειμένου να στηρίξει μόνιμα αυτούς τους ανθρώπους. Το ποσό που θα επιστραφεί θα είναι με πολύ χαμηλό επιτόκιο και με περίοδο χάριτος, όλα αυτά δηλαδή τα οποία χρειάζεται σήμερα ο κόσμος των επιχειρήσεων για να σταθεί στα πόδια του σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία», σημείωσε.

«Μαζί με την επιστρεπτέα προκαταβολή δίνουμε έμφαση στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Η Ελλάδα έκανε ένα άλμα απορροφητικότητας τους προηγούμενους δύο τρεις μήνες. Είναι από τις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. και αυτό σημαίνει χρήμα στην αγορά. Σε συνδυασμό με το Ταμείο Ανάκαμψης που έρχεται, οι πόροι αυτοί ένα μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία, και πρόκειται να επενδυθούν, ώστε να «γεννήσουν» λεφτά και όχι να σπαταληθούν», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.