Πετρέλαιο: Άλμα των τιμών πάνω από τα 82 δολ.

Σε επίπεδα, που είχε να συναντήσει από το Νοέμβριο του 2014 σκαρφάλωσε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, καθώς πλησιάζει η ενεργοποίηση των κυρώσεων κατά του ιρανικού αργού, αλλά ΟΠΕΚ και Ρωσία δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αυξήσουν τη δική τους προσφορά για να καλύψουν το κενό.

Η τιμή του μπρεντ ανήλθε ενδοσυνεδριακά έως και τα 82,20 δολάρια το βαρέλι και αυτή την ώρα (13:50 ώρα Ελλάδος) καταγράφει άνοδο 1% στα 82,04 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται σε μικρότερο βαθμό, κατά 0,65% στα 72,5 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του πετρελαίου οδεύει προς πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο ανόδου. Πρόκειται για το μακροβιότερο ράλι από τις αρχές του 2007, όταν έξι διαδοχικά τρίμηνα ανόδου την είχαν οδηγήσει στα επίπεδα ρεκόρ των 147,50 δολαρίων το βαρέλι

Αυτή τη φορά οι αναλυτές βλέπουν άνοδο λίγο πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έως τα τέλη του έτου ή τις αρχές της επόμενης, εν μέσω προβλημάτων προσφοράς. Ωστόσο αρκετοί επισημαίνουν ότι δεν θα διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και τούτο γιατί ο επίμονος εμπορικός πόλεμος θα κάμψει πιθανότατα και τη ζήτηση.

Οι ανησυχίες για τη ζήτηση είναι ένα επιχείρημα που επικαλείται έντονα ο ΟΠΕΚ έναντι της απαίτησης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να ρίξει περισσότερα βαρέλια στην αγορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.