Πετρέλαιο: Ασανσέρ οι τιμές εν μέσω σεναρίων

Έντονες διακυμάνσεις των τιμών είχαμε σήμερα στην αγορά πετρελαίου, με τους επενδυτές να έχουν σταθερά στραμμένο το βλέμμα στο μέτωπο της προσφοράς και στο τι σκοπεύουν να κάνουν ΟΠΕΚ και Ρωσία. Όσο και εάν οι ίδιοι οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες επισημαίνουν ότι σύντομα θα είναι στη ζήτηση το πρόβλημα, εξαιτίας της διαφαινόμενης επιβράδυνσης της Κίνας, η αγορά εστιάζει στο τώρα και στο δεδομένο των κυρώσεων κατά του Ιράν και της κατάρρευσης της παραγωγής της Βενεζουέλας.

Υπό τις συνθήκες αυτές οι αρχικές ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ δεν θέλει να παρέμβει στην αγορά, παρά τις πιέσεις Τραμπ, οδήγησαν σήμερα την τιμή του μπρεντ πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι έως και τα 80,12 στην αγορά του Λονδίνου και την τιμή του αμερικανικού αργού στη Νέα Υόρκη έως και τα 71,80 δολάρια.

Η εικόνα ανετράπη πλήρως πριν από λίγο, καθώς το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο να ρίξουν επιπλέον 500.000 βαρέλια ημερησίως στην αγορά, προκειμένου να ανακόψουν την άνοδο των τιμών.

Αν και η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, αυτή τη στιγμή (19:05 ώρα Ελλάδος) η τιμή του μπρεντ έχει γυρίσει σε αρνητικό έδαφος στα 78,5 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού υποχωρεί κάτω από τα 70 δολάρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.