Πετρόπουλος: Οι χαμηλές συντάξεις αυξάνονται με το νέο ασφαλιστικό νόμο

«Αύξηση παρουσιάζουν οι χαμηλές συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό νόμο» δηλώνει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι δημοσιεύματα στρεβλώνουν απολύτως την πραγματική εικόνα σχετικά με τη χορήγηση των συντάξεων στους αιτούντες.

«Τίτλοι που λένε ότι πρόκειται για δράμα και ότι οι συντάξεις που δίνονται, πλέον, ανέρχονται σε ύψος 500 έως 600 ευρώ, είναι εντελώς ψευδείς» σημειώνει ο κ. Πετρόπουλος, αποσαφηνίζοντας ότι πρόκειται για συντάξεις με τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης (4.500 ένσημα), που, με βάση τις προηγούμενες διατάξεις, υπολογίζονταν κάτω από 500 ευρώ.

«Επειδή, ακριβώς, ήταν ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης, οι συντάξεις αυτές ήταν χαμηλές. Όμως, με το νέο νόμο, αυξάνονται, είναι υψηλότερες, σε σύγκριση με το παρελθόν» διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Αυτές οι συντάξεις προηγήθηκαν στην έκδοσή τους, διότι δεν έχουν πλασματικά χρόνια ούτε διαδοχική ασφάλιση. Ήταν πιο εύκολο να βγουν γρηγορότερα οι συγκεκριμένες συντάξεις» προσθέτει.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος υπογραμμίζει ότι οι κατώτατες συντάξεις που χορηγούσε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τώρα αυξάνονται. «Με βάση τους παλιούς κανόνες» -προσθέτει- «η σύνταξη θα ήταν ακόμα πιο χαμηλή, ενώ τώρα είναι αυξημένη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.