Πιέσεις άσκησε το ΕWG

Μια πρώτη γεύση για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η τρίτη αξιολόγηση πήρε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG).

Οι ομόλογοί του ήταν αναμενόμενα επικριτικοί με τις καθυστερήσεις που καταγράφονται σε θέματα που εκκρεμούν, όπως είναι οι αλλαγές στο Δημόσιο, η εκκαθάριση των «κόκκινων» δανείων, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ο επανυπολογισμός των συντάξεων και οι αποκρατικοποιήσεις. Ζήτησαν δε ενημέρωση για την προετοιμασία της διαδικασίας πώλησης μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ+0,91% που θα ξεκινήσει με το market test μέσα στον μήνα, την πρόοδο της υλοποίησης των συμφωνηθέντων στα εργασιακά (κυρίως όσον αφορά την αναμόρφωση του συνδικαλιστικού νόμου), αλλά και για το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, έθεσαν και το θέμα της πρόσφατης καταδίκης του πρώην επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος, και των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης θα συναντηθούν με τον αρμόδιο για οικονομικά θέματα κοινοτικό επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Εξάλλου χθες, οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ε.Ε. (EFC) άναψαν το πράσινο φως για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.