Πιτσιλής: Θα «ενοχλήσουμε» αυτούς που δεν έχουν συνδέσει τα POS

Σήμερα το πρωί (19/05), ο Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, μίλησε για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις και τα βήματα σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών με γνώμονα τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, σε συνέντευξη στο MEGA.
«Κάθε χρόνο, όλες οι δηλώσεις είναι προσυπληρωμένες με τα δεδομένα που λαμβάνουμε από τους φορείς. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Για πρώτη φορά, εφέτος είπαμε για 1,3 εκατ. πολίτες εάν τα δεδομένα είναι σωστά, δεν χρειάζεται να το υποβάλλουν εκείνοι αλλά θα κάνουμε εμείς τη διαδικασία και μέχρι την 26η Ιουλίου, μπορεί να γίνει μία τροποποιητική εάν υπάρχει λάθος. Θα αρχίσουμε να ειδοποιούμε με e–mail τους πολίτες για αλλαγές. Στην εφαρμογή myADEE μπορούν να βλέπουν και το εκκαθαριστικό τους, εκεί».

«Δικό μας καθήκον και έργο μέσα από μία σειρά εργαλείων ψηφιοποίησης για την άμεση παρακολούθηση τω συναλλαγών, είναι αυξήσουμε τα φορολογικά έξοδα χωρίς να αυξήσουμε τους φόρους. Ετοιμαζόμαστε να “ενοχλήσουμε” εκείνους που δεν έχουν συνδέσει τα POS (σ.σ. με τις ταμειακές τους μηχανές). Ήδη έχουμε αρχίσει και επιβάλλουμε πρόστιμα», προσέθεσε.

Τέλος, σχετικά με όσους δεν ασφαλίζουν το ΙΧ τους ή δεν το περνούν ΚΤΕΟ, η Αρχή θα μπορεί πλέον να το ελέγξει μέσα από μία ειδική πλατφόρμα. «Έχουμε φτιάξει μία εφαρμογή για τα κινητά των ελεγκτών, που μπορεί να “διαβάζει” την εικόνα και να βλέπει ο ελεγκτής εάν έχει περάσει ΚΤΕΟ, ή είναι ανασφάλιστο το αυτοκίνητο και επί τόπου θα φτιάχνει το σημείωμα και να το στέλνει. Σε σύγκριση με πέρυσι, ο αριθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι διπλάσιος».

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.