Πότε θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό

Αντίστροφη μέτρηση το πολύ 10 ημερών μετρά από χθες (22.06.24) για την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους των voucher του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2024 – 2025.

Χθες ανακοινώθηκαν τα προσωρινά απoτελέσματα των δικαιούχων του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού και έως τα τέλη του Ιουνίου -του τρέχοντος μηνός- αναμένεται να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά αυτούς που θέλουν να κάνουν ένσταση, θα μπορούν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημά τους έως αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 στις 6 μ.μ. στο gov.gr. Το πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2024 έως και τις 30 Ιουνίου 2025.

Η επιταγή (voucher), με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο (σύζυγοι, τέκνα, συνοδοί ΑμεΑ) ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (πλην Σποράδων) μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο και για τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα. Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας.

Δικαιούχοι
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Τα ποσά ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχεία, διαμερίσματα, επαύλεις και οργανωμένα camping.
Εάν κάποιος επιλέξει να μείνει -την περίοδο των διακοπών του- σε 5άστερο ξενοδοχείο σε περιοχές της Ελλάδας πλην των δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Ευβοίας και των περιφερειακών ενοτήτων Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου για μία νύχτα, με πρωινό η επιδότηση που θα πάρει θα είναι 35 ευρώ, ενώ χωρίς πρωινό 28 ευρώ. Σε ξενοδοχείο 4 αστέρων η τιμή για μια διανυκτέρευση είναι στα 32 ευρώ με πρωινό ενώ χωρίς στα 26 ευρώ, σε 3 αστέρων στα 30 ευρώ και στα 25 ευρώ αντίστοιχα, σε 2 αστέρων με 25 ευρώ και 23 ευρώ ενώ σε ξενοδοχείο με 1 μόλις αστέρι η τιμή έρχεται στα 22 ευρώ με πρωινό και 21 ευρώ χωρίς πρωινό.

Τώρα για κάποιον που θέλει να ενοικιάσει ένα επιπλωμένο διαμέρισμα η τιμή για διαμέρισμα 5 κλειδιών με πρωινό θα είναι στα 27 ευρώ και στα 25 χωρίς πρωινό. Σε διαμέρισμα 4 κλειδιών 24 ευρώ με πρωινό και 22 ευρώ χωρίς και σε 3 κλειδιών 22 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα. Σε διαμέρισμα 2 κλειδιών η τιμή έρχεται στα 18 ευρώ με πρωινό και στα 16 ευρώ χωρίς πρωινό, ενώ σε σπίτι με 1 κλειδί 16 ευρώ και 15 ευρώ.

Όσο αφορά τις επιπλωμένες κατοικίες – επαύλεις η τιμή ανά βράδυ είναι 25 ευρώ με πρωινό και 19 ευρώ χωρίς πρωινό. Και τέλος οι τιμές για τα οργανωμένα camping είναι 11 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα.

Τα ποσά ιδιωτικής συμμετοχής που αντιστοιχούν στον κάθε δικαιούχο για ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι 12 ευρώ με πρωινό και 7 ευρώ χωρίς, σε 4 αστέρων 9 ευρώ και 6 ευρώ, σε 3 αστέρων 6 ευρώ και 2 ευρώ, σε 2 αστέρων 3 ευρώ και 2 ευρώ και σε ενός αστέρα 2 ευρώ και 1 ευρώ.

Για τα διαμερίσματα 5 κλειδιών ο δικαιούχος θα πληρώσει 6 ευρώ με πρωινό και 4 ευρώ χωρίς πρωινό, 4 κλειδιών 5 ευρώ και 3 ευρώ, 3 κλειδιών 4 ευρώ και 3 ευρώ, 2 κλειδιών 3 ευρώ και 1 ευρώ και σε σπίτι ενός κλειδιού 2 και 1 ευρώ αντίστοιχα.

Σε τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες – επαύλεις η τιμή είναι 5 ευρώ με πρωινό και 3 ευρώ χωρίς πρωινό, ενώ για τα οργανωμένα camping δεν θα πληρώσει τίποτα.

Για τους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Ευβοίας και των περιφερειακών ενοτήτων Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου η επιδότηση που θα λάβει για ξενοδοχείο 5 αστέρων θα είναι 56 ευρώ με πρωινό, 4 αστέρων 49 ευρώ. 3 αστέρων 43 ευρώ, 2 αστέρων 34 ευρώ και ενός αστέρα 29 ευρώ.

Σε διαμερίσματα επιπλωμένα η τιμή της επιδότησης είναι για 5 κλειδιά 40 ευρώ με πρωινό, σε 4 κλειδιά 35 ευρώ, σε 3 κλειδιά 31 ευρώ, σε 2 κλειδιά 25 ευρώ και σε 1 κλειδί 22 ευρώ.

Σε τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες – επαύλεις η τιμή είναι 36 ευρώ με πρωινό, ενώ για τα οργανωμένα camping 13 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.