Προς υψηλό δύο εβδομάδων το ευρώ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Προς το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων ενισχύεται το ευρώ, εν όψει της σημερινής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (11.25), το κοινό νόμισμα κινείται ανοδικά κατά 0,28% στα 1,1271 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,1236 δολάρια και υψηλό ημέρας τα 1,1278 δολάρια.

Το μεσημέρι, στις 14.45 (ώρα Ελλάδος), η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων πέραν του Μαρτίου του 2017, αλλά και τη διεύρυνση των κριτηρίων επιλογής των ομολόγων που η ίδια μπορεί να αγοράσει.

«Εάν η ΕΚΤ θέλει πράγματι να αποδυναμώσει το ευρώ, τότε θα πρέπει να μας εκπλήξει με κάτι καινούριο και όχι με μία απλή επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης» τονίζει η Commerzbank. «Τέτοιου είδους μέτρα είναι γνωστά και οι αγορές γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του πληθωρισμού» προσθέτει.

Το ιαπωνικό γεν από την πλευρά του, σημειώνει κέρδη κατά 0,18% στα 101,55 γεν/δολάριο, ενώ η στερλίνα ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στα 1,3351 δολάρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.