Προτεραιότητα η μείωση φόρων και εισφορών

Την προτεραιότητα της κυβέρνησης για την μείωση των φόρων και των εισφορών καθώς «είμαστε πολύ πάνω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ», θέλησε να τονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ANT1.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «το έργο της Κυβέρνησης θα προχωρήσει κανονικότατα. Όσον αφορά τις μειώσεις φόρων και εισφορών, είναι κεντρικός πυλώνας της πολιτικής μας και, φυσικά, θα προχωρήσουμε. Το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό εξαρτάται και από τη δυνατότητα που έχουμε, δεδομένου ότι φέτος είναι μια εξαιρετικά διαφορετική χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αλλά είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων και στον ΕΝΦΙΑ, και στα μικρά νησιά, αλλά όχι μόνο σ’ αυτά. Υπάρχουν διάφορα σχέδια, τα οποία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Απλώς, θα πρέπει όλα αυτά να ενσωματωθούν στο συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο θα παρουσιαστεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου».

«Η μείωση του φόρου και της εισφοράς είναι θετικό στοιχείο για την ανάπτυξη, που φέρνει, όπως ξέρουμε όλοι, δουλειές και οι δουλειές φέρνουν εισόδημα στα νοικοκυριά. Άρα, είναι ένας βασικός πυλώνας της πολιτικής μας, η μείωση των φόρων και των εισφορών. Μειώσεις στη φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές, που αφορούν κυρίως την εργασία, αλλά και στην περιουσία, όπως στον ΕΝΦΙΑ», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα. Ό,τι και να γίνει, στις αρχές του φθινοπώρου, θα δείτε το σχέδιό μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί στις 15 Οκτωβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως εσωτερική διαβούλευση. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι θα τεθεί υπόψη των πολιτικών κομμάτων και όλων των κοινωνικών εταίρων», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.