Reuters: «Φθηνές» μετοχές του Χ.Α. αγοράζουν οι μεγάλοι διαχειριστές

«Φθηνές» ελληνικές μετοχές αρχίζουν να αγοράζουν οι μεγάλοι διαχειριστές χρήματος, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών fund.

Οι κινήσεις των επενδυτών αποσκοπούν την επιστροφή υψηλών κερδών, καθώς όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «σταδιακά αρχίζουν να “αποχωρούν” τα σύννεφα γύρω από τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση και το χρέος».

Στο στόχαστρό τους βρίσκονται κατά κύριο λόγο, «φθηνές» μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ενώ αξιοσημείωτες κινήσεις παρατηρούνται και στον τομέα των τυχερών παιγνίων.

«Έχουμε μάθει να είμαστε υπομονετικοί με την Ελλάδα, αλλά η κατεύθυνση του ταξιδιού πλέον είναι ξεκάθαρη» τονίζει χαρακτηριστικά ο Κρίστοφερ Κολούνγκα, αναλυτής της BlackRock.

Τον Απρίλιο, η BlackRock αύξησε την έκθεσή της στην Ελλάδα στο 7,1% των συνολικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται στις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι τιμές των δεικτών της ελληνικής αγοράς παραμένουν «φθηνές», γεγονός το οποίο καθιστά αρκετά ελκυστική την αγορά μετοχών από τους διεθνείς επενδυτές.

Μεγάλα fund, όπως η BlackRock, η Fidelity και η Vanguard, έχουν «χτίσει» σημαντικές θέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μέσω της αγοράς μετοχών στην Εθνική Τράπεζα και τον ΟΠΑΠ.

Άλλωστε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι ροές χρήματος προς την ελληνική αγορά αγγίζουν τα 20 εκατ. δολάρια -το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015.

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα είναι μία αρκετά δύσκολη αγορά. «Δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τους παραδοσιακά μεγάλους διαχειριστές κεφαλαίων, καθώς πρόκειται για μια ειδική κατάσταση από την οποία τα funds προσπαθούν να έχουν ακραίες αποδόσεις» τονίζει ο Νίκος Κοσκολέτος, αναλυτής της Eurobank Equities.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.