Reuters: Πιθανόν τον Μάρτιο η επανεξέταση της απόφασης για τις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ

Η ΕΚΤ είναι απίθανο να αποσύρει τη δέσμευσή της για συνέχιση της αγοράς ομολόγων στην επόμενη συνεδρίασή της την άλλη εβδομάδα, καθώς οι διαμορφωτές της νομισματικής πολιτικής χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσουν τις προοπτικές της οικονομίας και του ευρώ, όπως ανέφεραν τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters.

H κεντρική τράπεζα την περασμένη εβδομάδα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μια αυξανόμενη διάθεση για αναθεώρηση του μηνύματος πολιτικής της στις αρχές του 2018. Αυτό έκανε τους επενδυτές να φέρουν πιο μπροστά, και συγκεκριμένα στον Δεκέμβριο, τις προσδοκίες τους για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ από το 2011, προκαλώντας άλμα του ευρώ σε υψηλό τριών ετών έναντι του δολαρίου.

Ωστόσο, τρεις πηγές στο -ή κοντά στο- διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ ανέφεραν ότι οποιαδήποτε θεμελιώδης αλλαγή στις εκτιμήσεις είναι πιθανό να υπάρξει μονάχα αργότερα, με τη συνεδρίαση του Μαρτίου, όταν οι διαμορφωτές της νομισματικής πολιτικής θα έχουν στα χέρια τους τις νεότερες οικονομικές προβλέψεις, να θεωρείται η πιθανότερη χρονική περίοδος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.