Σε χαμηλό τριών μηνών το πετρέλαιο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών διολισθαίνει η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, λόγω των ανησυχιών περί νέας αύξησης των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Αυτή την ώρα (13.42), η τιμή του WTI υποχωρεί κατά 1,43% στα 42,79 δολάρια, ενώ η τιμή του Brent σημειώνει πτώση κατά 1,07% στα 44,27 δολάρια.

Οι αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του σχεδίου μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής, καθώς διαπιστώνουν έλλειψη συναίνεσης μεταξύ του ΟΠΕΚ και των εκτός του Καρτέλ, χωρών.

«Η απουσία συμφωνίας θα στείλει το πετρέλαιο στα 40 δολάρια ανά βαρέλι» προειδοποιεί ο αναλυτής της Petromatrix, Ολιβιέρ Τζάικομπ.

Οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες αναμένεται να συναντηθούν στις 30 Νοεμβρίου, προκειμένου να καθορίσουν τα «βήματα» για τη μείωση της παραγωγής στα επίπεδα των 32,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

«Ελάχιστες χώρες είναι έτοιμες να αναλάβουν το κόστος για την αύξηση των τιμών» εκτιμά από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Χούφτον, αναλυτής της PVM Oil Associates.

Την Παρασκευή, ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο, η παραγωγή άγγιξε τα 33,64 εκατ. βαρέλια και εκτίμησε ότι βάσει των τρεχουσών τάσεων, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο προσφοράς – κατανάλωσης θα διευρυνθεί περαιτέρω το 2017.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.