Σε διαβούλευση νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για glamping, τουριστικούς λιμένες και ειδικές μορφές τουρισμού

Σε διαβούλευση από τις 13 Ιουνίου έως και 25 Ιουνίου 2024 έχει τεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού το οποίο περιέχει ρυθμίσεις glamping, τουριστικούς λιμένες και ειδικές μορφές τουρισμού.

Το νομοσχέδιο το οποίο υπογράφει η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με τίτλο «Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και της τουριστικής εκπαίδευση, επικαροποίηση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών και των χρονομεριστικών μισθώσεων, ρυθμίσεις τουριστικών φορέων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση του Τουρισμού».

Αναλυτικά, το νέο τουριστικό νομοσχέδιο προβλέπει:

Επιχειρείται η διευθέτηση πολεοδομικών και αδειοδοτικών ζητημάτων που αφορούν τα τουριστικά καταλύματα και τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις πολυτελούς διαβίωσης (glamorous camping/glamping). Επιπλέον, εμπεριέχονται ρυθμίσεις για τους τουριστικούς λιμένες, καθώς και για τα ορειβατικά καταφύγια.
Προωθούνται ειδικότερες μορφές τουρισμού. Ειδικότερα: α) αναδιαμορφώνεται ο έλεγχος επί της πιστοποίησης των παρόχων ιατρικού τουρισμού και συνακόλουθα της διαδικασίας αναγνώρισης των ιαματικών φυσικών πόρων, β) τροποποιείται ο νόμος για την απλούστευση της άσκησης της παροχής υπηρεσιών κέντρων αναζωογόνησης («spa»), ενώ ενισχύονται οι δυνατότητες πρόσβασης σε οινοτουριστικές εγκαταστάσεις και σε υδατοκαλλιέργειες.
Ρυθμίζονται ζητήματα για τη στήριξη τόσο των σπουδαστών των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, όσο και του προσωπικού τους.
Αναδιαμορφώνεται το πλαίσιο για την άσκηση του επαγγέλματος των ξεναγών.
Επικαιροποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τη χρονομεριστική μίσθωση, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα οικονομικά δεδομένα και την οικονομία που διαμορφώνεται γύρω από τον συγκεκριμένο χώρο.
Ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, καθώς και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Εισάγονται επιμέρους διατάξεις για την εύρυθμη και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.