Σε κλοιό πιέσεων τα ιταλικά ομόλογα, «τσίμπησαν» και οι αποδόσεις των ελληνικών

Αναταραχή επικρατεί σήμερα, Πέμπτη, στην αγορά κρατικού χρέους της Ευρωζώνης, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των «αποκαλυπτηρίων» του ιταλικού προϋπολογισμού. Άλμα κάνουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, ενώ την ανιούσα ακολουθούν και εκείνες των ελληνικών, που τείνουν να επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην τρίτη μεγαλύτερη και δεύτερη πιο υπερχρεωμένη οικονομία του ευρώ.

Η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Ιταλία έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 ώρα Ελλάδας. Πληροφορίες ιταλικών μέσων έκαναν λόγο για εμπλοκή της τελευταίας στιγμής στις διαπραγματεύσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία. Ωστόσο αυτές διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από αξιωματούχους στο Reuters, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πιθανότατα έχει βρει η χρυσή τομή για έλλειμμα 1,9% στον προϋπολογισμό.

Παρά την διάψευση η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει αυτή την ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) άνοδο 3,18% ή εννέα μονάδων βάσης, στο 2,95%. Χθες είχε κλείσει στο 2,86% και ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει έως και το 2,8%. Την ίδια ώρα η απόδοση του ελληνικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας σημείωνει άνοδο 1,63% ή 6 μονάδων βάσης, στο 4,11%.

Σε κάθε περίπτωση η ώρα της αλήθειας για τον ιταλικό προϋπολογισμό πλησιάζει και το τοπίο για τα ομόλογα θα ξεκαθαρίσει σύντομα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.