ΣΕΒ: Με αναταράξεις η ανάπτυξη της οικονομίας

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με αναταράξεις και αυξημένη αβεβαιότητα, διαπιστώνει στο α’ τρίμηνο του 2017 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), όπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας.

Κάνοντας ειδική μνεία στα αναθεωρημένα στοιχεία του ΑΕΠ, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να ισχυροποιούνται», καθώς «η οικονομική δραστηριότητα παρουσίασε αξιόλογες επιδόσεις, με την παραγωγή, τις εξαγωγές και τις λιανικές πωλήσεις να κινούνται ανοδικά».
Ωστόσο, σπεύδει να προσθέσει, η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης φαίνεται ότι επηρεάζει αρνητικά το κλίμα, με τις εξαγωγές και τη βιομηχανική παραγωγή να χάνουν μέρος της δυναμικής τους τον Απρίλιο και τις επιχειρηματικές προσδοκίες να εξασθενούν τον Μάιο, παρά τη μικρή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Αυτό σημειώνεται, άλλωστε, και στην τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, ο οποίος, αν και αναπροσάρμοσε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο +1,1% το 2017 και στο +2,5% το 2018, εκτιμά ότι η ανάκαμψη σταδιακά εδραιώνεται, τονίζοντας την ανάγκη επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ διαμηνύει ότι η αναμενόμενη ανοδική πορεία του τουρισμού και των εξαγωγών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών, θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα τα επόμενα τρίμηνα.

Για να επιβεβαιωθούν όμως οι προβλέψεις ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια απαιτείται ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και απρόσκοπτη υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σπεύδει να προσθέσει, καταλήγοντας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.