Σημαντική αποκλιμάκωση στα ελληνικά ομόλογα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σημαντική αποκλιμάκωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου μειώνεται κατά 139 μονάδες βάσης στο 8,84%, υποχωρώντας κάτω του ψυχολογικού ορίου του 10%.

Κατά 34 μονάδες βάσης διολισθαίνει και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία διαμορφώνεται στο 7,139%, κοντά στο τεχνικό όριο του 7%.

Χθες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν στην επιστροφή των θεσμών στην ελληνική πρωτεύουσα, εξέλιξη η οποία προλειαίνει το έδαφος για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, όπως διαμήνυσαν και οι βασικοί «πρωταγωνιστές», για την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης απαιτείται ακόμη αρκετή δουλειά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.