Στ. Πιτσιόρλας: Ισχυροποιείται το επενδυτικό ενδιαφέρον

Την ισχυροποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος διαμήνυσε πως η χώρα έχει πλέον ανοιχτό τον δρόμο αξιοποίησης των επενδυτικών ευκαιριών.
Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ότι «ήδη, προχωρούν αρκετές επενδύσεις» και επικαλέστηκε την εισροή αμερικανικών κεφαλαίων στην Εθνική Ασφαλιστική, την εξαγορά ξενοδοχειακών μονάδων, τις επενδύσεις της Cosco και της Fraport, αλλά και τις διάφορες επιχειρηματικές κινήσεις σε ακίνητα, ενέργεια, τρόφιμα, logistics και πληροφορική.
«Όλοι συμφωνούν ότι παρά την κρίση, υπάρχουν ευκαιρίες για όλους τους επενδυτές» έσπευσε να προσθέσει. «Η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης γυρίζει σελίδα» τόνισε, επιπλέον, κάνοντας λόγο για «περίοδο σταθερότητας».
«Ο τρόπος», συνέχισε, «με τον οποίο διαμορφώνονται οι διεθνείς οικονομικοί συσχετισμοί αναδεικνύει τον προνομιακό ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας, λόγω κυρίως της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης».
«Οφείλουμε άμεσα να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες, διαμορφώνοντας μια οικονομία παραγωγική και ανατρέποντας τη στρεβλή νοοτροπία που επικράτησε στο παρελθόν» συμπλήρωσε ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος χαρακτήρισε το 2017 ως «έτος καμπής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.