Σταϊκούρας-ομόλογο: Η Ελλάδα άντλησε από τις αγορές 2 δισ. με κόστος κάτω από 1,2%

Στην έκδοση 15ετούς ομολόγου προχώρησε σήμερα η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο δανεισμού», άντλησε από τις αγορές 2 δισ. ευρώ, με κόστος κάτω από το 1,2%, όταν στην έκδοση του Φεβρουαρίου, την πρώτη αντίστοιχης διάρκειας μετά από μία δεκαετία, προ κορωνοϊού, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε, επίσης, την υψηλή ζήτηση και την εξαιρετική ποιότητα της σημερινής έκδοσης. Όπως τόνισε, όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στη διαχείριση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός συνεχάρη για ακόμη μία φορά τον ΟΔΔΗΧ, «για τη μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά του».

Παράλληλα, σημείωσε πως η κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, αυξάνει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, σε συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας, λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης και των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή.

«Λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για τη βήμα-βήμα βελτίωση της ισχύος της πατρίδας μας. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και οι προκλήσεις μεγάλες. Είναι στο χέρι μας να τις υπερβούμε. Και θα τις ξεπεράσουμε, με πίστη στις δυνάμεις μας, με σχέδιο, με ρεαλισμό και σκληρή δουλειά» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.