Σταθεροποίηση σε Χ.Α. και Ευρώπη

Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε σήμερα τόσο στο Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, με τους δείκτες να παρουσιάζουν οριακές μεταβολές και τον όγκο των συναλλαγών να διατηρείται σε μέτρια επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χ.Α. στις 11:10 ώρα Ελλάδος παρουσιάζει οριακή άνοδο (0,1%) στις 846 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται περίπου 0,5%, την ώρα που ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει ελαφρά πτώση.

Σε επίπεδο κλάδων, την καλύτερη επίδοση, με κέρδη της τάξης του 0,9% με 1%, καταγράφουν εκείνοι των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της τεχνολογίας. Στον αντίποδα τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι κλάδοι υγείας και εμπορίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφανίζεται την ίδια ώρα σχεδόν αμετάβλητος στις 380 μονάδες. Ελαφρά πτώση παρουσιάζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ οριακές είναι απώλειες για τον DAX στη Φραγκφούρτη. Σταθερός ο CAC 40 στο Παρίσι, σε οριακή άνοδο ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη βρίσκεται ο κλάδος των τραπεζών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.