Στις 1.326 οι άδειες διαμονής σε επενδυτές τρίτων χωρών στην αγορά ακινήτων

Τις 1.326 έφτασαν οι νέες άδειες διαμονής που χορηγήθηκαν σε επενδυτές προερχόμενους από τρίτες χώρες για την αγορά ακινήτων. Σε επενδυτές από την Κίνα δόθηκαν 547 άδειες, από τη Ρωσία 331, από την Ουκρανία 62 και και από τον Λίβανο 59. Αν αθροιστούν και οι συγγενείς των επενδυτών που έλαβαν άδεια διαμονής στο πλαίσιο του προγράμματος, ο συνολικός αριθμός φτάνει τις 3120 άδειες.

Αυτά προκύπτουν από τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΥΠΕΣ, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2016, τα οποία αναφέρει η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) σε ενημερωτικό σημείωμά της.

Η εταιρεία έχει κάνει τη διαχείριση περισσότερων από 30 νέων υποθέσεων επίλυσης προβλημάτων, μέσω της υπηρεσίας «ο Διαμεσολαβητής του Επενδυτή» και η πλειοψηφία των υποθέσεων αφορά στον κλάδο του τουρισμού και της ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας. Τα κυριότερα προβλήματα αφορούσαν εμπλοκές σε χωροταξικές και πολεοδομικές αδειοδοτήσεις, ενώ υπήρξε και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης σε τουλάχιστον 12 νέες επενδύσεις.

Τα αιτήματα για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές στο πλαίσιο λειτουργίας του ειδικού HELP DESK για επενδυτές επιχειρηματίες και εξαγωγείς ξεπέρασε τα 400.

Στο μήνυμά του για τις δράσεις του Οργανισμού, το τελευταίο εξάμηνο, ο πρόεδρος της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος, αναφέρει ότι αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν 700 εκατ. ξένες άμεσες στρατηγικές επενδύσεις, υποστηρίχθηκαν ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς, επίσης, έγιναν στοχευμένες αποστολές για την προσέλκυση επενδύσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.