Στις εταιρικές εξελίξεις ποντάρει το Χ.Α.

Θετικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν την αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης αλλά και τις ευοίωνες εταιρικές εξελίξεις.
Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.54), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 824,67 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει κέρδη κατά 0,39% στις 2.175,12 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 6,02 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 33 ενισχύονται, 14 υποχωρούν και επτά παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 1,33% στις 785,07 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+1,53% αυξάνεται κατά 1,22%, η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+2,78% κατά 2,31%, η Eurobank κατά 0,96%, η Alpha Bank ΑΛΦΑ+1,40% κατά 1,40% και η Attica Bank ΑΤΤ+2,54% κατά 1,69%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Ελλάκτορα ενισχύεται άνω του 2% ενώ πέριξ του 1,20% διαμορφώνεται η άνοδος για τις μετοχές των Folli-Follie, Grivalia Properties, Viohalco, ΔΕΗ ΔΕΗ+1,28% και ΟΠΑΠ. ΟΠΑΠ+1,33% Στον αντίποδα, η μετοχή της Motor Oil υποχωρεί κατά 3,28% και της Coca-Cola HBC κατά 0,99%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακές μεταβολές, παραμένοντας κάτω του τεχνικού ορίου του 5,50%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 0,1 μονάδα βάσης στο 5,489%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 33,8 μονάδες βάσης στα 3,963%.

Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις εταιρικές εξελίξεις, καθώς το σερί των επιτυχημένων εταιρικών εκδόσεων συνεχίζεται και οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι θερμοί ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Πέραν της Terna Energy, τις σχετικές διαδικασίες έχει ξεκινήσει και μία δεύτερη εταιρεία, η οποία περιλαμβάνεται στον ftse/Large Cap και φέρεται να είναι μεταξύ των αγαπημένων των ξένων επενδυτών.
Επίσης, έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα, το Χρηματιστήριο Αθηνών φαίνεται πως θα υποδεχθεί μία νέα εταιρεία, ιδιαίτερα γνωστή, με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, την τρέχουσα εβδομάδα είναι προγραμματισμένες σημαντικές ετήσιες τακτικές γενικές συνελεύσεις, καθώς οι μέτοχοι πολλών δεικτοβαρών τίτλων θα κληθούν, να αποφασίσουν -εκτός των τυπικών εγκρίσεων για ισολογισμούς και μερίσματα (Κρι-Κρι, ΟΛΠ)- ομολογιακά δάνεια (Alpha Bank και Folli Follie Group) και reverse split μετοχών (Τράπεζα Πειραιώς).

Όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις, υπενθυμίζεται ότι η Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε Caa2 από CC3 προηγουμένως, ενώ βελτίωσε σε «θετικές» τις προοπτικές της οικονομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.