«Στο ρελαντί» οι διαδικασίες για το Υπερταμείο: Περί το Πάσχα αναμένεται το επίμαχο νομοσχέδιο

«Λίγο πριν» ή «λίγο μετά» το Πάσχα αναμένεται να φέρει το οικονομικό επιτελείο το νομοσχέδιο για το Υπερταμείο, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο newsit.gr.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός περί του Υπερταμείου ενδέχεται να ανατραπεί καθώς ο έντονος φόρτος εργασίας για μια σειρά από ζητήματα τα οποία «τρέχουν» αυτή την περίοδο από το υπουργείο Οικονομικών, δυσκολεύει τον προγραμματισμό, καθιστώντας την κατάσταση «ρευστή», σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Ως εκ τούτου, λόγω του αυξημένου φόρτου, οι ρυθμοί με τις οποίες προχωρούν οι διαδικασίες έχουν οδηγηθεί στο… «ρελαντί».

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις προ ημερών παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης θα κατατεθεί επίσημα προς ψήφιση, ενώ υπό διαμόρφωση είναι και το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις εταιρειών, «επιβαρύνοντας» έτσι την ατζέντα των αρμόδιων στελεχών.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο καθεστώς του Υπερταμείου βρίσκεται ανάμεσα στις υψηλές προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ, όπως έχουν δηλώσει ουκ ολίγες φορές τα στελέχη του, με πρώτο τον υπουργό, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Και τούτο διότι υπάρχει σαφής σχεδιασμός στο να δημιουργηθούν πολλές «μικρές ΔΕΗ» ανάμεσα στις θυγατρικές ΔΕΚΟ του Υπερταμείου, ακολουθώντας το διοικητικό μοντέλο και το πλαίσιο προσλήψεων που εφαρμόστηκε στην επιχείρηση ηλεκτρισμού, λύνοντας έτσι δυσλειτουργίες και παθογένειες ετών.

Στα πλάνα του υπουργείου είναι να «τρέξουν» κατά προτεραιότητα οι διαδικασίες για τις θυγατρικές της ΕΕΣΥΠ που αφορούν στις Μεταφορές, δηλαδή στον ΟΑΣΑ και στην ΓΑΙΑΟΣΕ, αν και σύμφωνα και με παλαιότερες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, και ειδικά ο ΟΑΣΑ, θεωρούνται αρκετά… «προβληματικές».

Αυξημένο ενδιαφέρον για το υπουργείο παρουσιάζει ανάμεσα στις θυγατρικές του Υπερταμείου και η ΕΤΑΔ με τα 36.000 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου που με το υπάρχον πλαίσιο αδυνατεί να διαχειριστεί και αξιοποιήσει. Και σε αυτή τη περίπτωση, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι αμφίβολο εάν η θυγατρική του Υπερταμείου είναι έτοιμη για αλλαγές, καθώς μόλις πρόσφατα άλλαξε ο CEO και βρίσκεται σε μεταβατικό καθεστώς.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.