Στόχος οι 600 μονάδες για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Να ανακαταλάβει το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων επιχειρεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών για τη β’ αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,45% στις 596,69 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,50% στις 1.585,63 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 2,65 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 33 ενισχύονται, τέσσερις υποχωρούν και έξι παραμένουν αμετάβλητες

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 1,30% στις 520,06 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+0,51% σημειώνει κέρδη κατά 1,02%, η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+1,35% κατά 2,70%, η Eurobank κατά 1,11% και η Alpha Bank ΑΛΦΑ+0,63% κατά 0,63%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ΔΕΗ ΔΕΗ+4,76% ενισχύεται άνω του 3%, ενώ στο 2,80% διαμορφώνεται η άνοδος για την Jumbo. Πέριξ του 1,50% ανέρχονται και τα κέρδη για τις μετοχές των Folli-Follie, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση. Στο σημερινό πρόγραμμα των διαβουλεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, θα βρεθούν τόσο τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, όσο και θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

Σήμερα παράλληλα, συνεδριάζει το EuroWorking Group προκειμένου να δοθεί και η τυπική άδεια για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,7 δισ. θα διοχετευτούν για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και τα εναπομείναντα 1,1 δισ. για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Την ίδια ώρα, την Αθήνα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας CMEC Ζhang Chun για συζητήσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ και την υπογραφή συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή. Η επεξεργασία του Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας έχει ολοκληρωθεί μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.