Τ. Κουίκ: Ανοίγονται ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες στην Κίνα

Τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Κίνα επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την 1η Διεθνή Εισαγωγική Έκθεση στη Σαγκάη (CIIE).

«Μέχρι σήμερα η Κίνα είχε δείξει το πολύ δυναμικό εξαγωγικό εμπορικό και οικονομικό της πρόσωπο. Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ότι η ίδια αποφάσισε να αντιστρέψει μια εικόνα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, συμβάλλοντας στην αμοιβαιότητα της εισαγωγής προϊόντων από άλλες χώρες, και μάλιστα ξεκινώντας αυτήν την καμπάνια από την Ελλάδα» τόνισε ο υφυπουργός ο κ. Κουίκ.

Αναφερόμενος στην έκθεση, που ανοίγει τις πύλες της στις αρχές Νοεμβρίου στη Σαγκάη, εκτίμησε ότι δίνει την ευκαιρία σε πάρα πολλές ελληνικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην τεράστια κινεζική αγορά. Πρόκειται για μία ευκαιρία «που δεν πρέπει να χάσουν» σημείωσε, αφού, όπως είπε, είναι αδιαμφισβήτητο ότι σε πολλούς τομείς η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά προϊόντα και από πλευράς τιμής αλλά και ποιότητας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στις συνέργειες της Ελλάδας και της Κίνας σε επενδυτικά προγράμματα, κάνοντας ειδική μνεία στην επένδυση της COSCO στον Πειραιά. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε επιτυχημένη την τελευταία επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο και επισήμανε πως οι διπλωματικές πρωτοβουλίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σε συνδυασμό και με δραστηριότητες άλλων υπουργείων, όπως του Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, πρόσφατα και του Πολιτισμού, επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές σχέσεις με την Κίνα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρώτη CIIE έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την προώθηση του παγκόσμιου εμπορίου και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 150.000 αγοραστές όχι μόνο από την Κίνα, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής περισσότερες από 1.300 εταιρείες από περισσότερες από 120 χώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.