Τα ελληνο-γαλλικά deals που υπογράφονται τώρα

Στον τομέα της Ενέργειας

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιχειρηματική συμφωνία υπογράφτηκε πριν λίγο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το in.gr, οι επικεφαλής της ΔΕΗ και της γαλλικής ENGIE συμφώνησαν να συστήσουν ένα joint venture, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο κοινές πρωτοβουλίες, στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, σε ό,τι αφορά στην ενέργεια.

Επίσης, οι δύο εταιρίες θα προχωρήσουν στη λειτουργία αιολικού πάρκου στην Κρήτη.

Αυτή ενδεχομένως είναι η πρώτη μεγάλη συνεργασία που επιτυγχάνεται στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, στην Ελλάδα, η οποία ολοκληρώνεται το μεσημέρι.

Αυτή την ώρα, στο Ιδρύμα Νιάρχου εξελίσσονται συναντήσεις Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίες μπορούν να καταλήξουν άμεσα σε κατ’ αρχήν συμφωνίες, από τη στιγμή που η γαλλική πλευρά εκπροσωπείται κυρίως σε επίπεδο CEO.

Για παράδειγμα, η διοίκηση της ΔΕΗ, εκτός της ENGIE, έχει τώρα επαφές και με τους επικεφαλείς της Suez, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις.

Το κομμάτι της ενέργειας πάντως φαίνεται να βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων στο κομμάτι των υδρογονανθράκων. Εδώ σημαντική κρίνεται η παρουσία της Total, η οποία έχει ήδη παρουσία στο θαλάσσιο χώρο του Ιονίου, και ετοιμάζεται για την περιοχή νότια της Κρήτης.

Τέλος, πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η συνεργασία που υπογράφεται μεταξύ της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας ΒΡΙ με την υπό σύσταση ελληνική.
Αντικείμενο; Η μεταφορά τεχνογνωσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.