TAP: Έτοιμο το 90% του τμήματος μεταξύ Ελλάδας- Αλβανίας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου (TAP). Το 90% του τμήματος μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας είναι ήδη έτοιμο, όπως ανακοίνωσε το κονσόρτσιουμ των εταιρειών, που έχει αναλάβει το έργο.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί σωληνώσεις στα 700 χλμ από τα συνολικά 765 χλμ της διαδρομής και έχει ολοκληρωθεί το γέμισμα και η απενεπίχωση της τάφρου, που είχε διανοιχθεί. «Εκλεκτό χώμα έχει τοποθετηθεί περιμετρικά των σωληνώσεων, προστατεύοντας τον αγωγό» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο Twitter.

O ΤAP εκτείνεται από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, μέσω της Αλβανίας και της Αδριατικής, έως τις ακτές της Ιταλίας. Είναι τμήμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τον Αγωγό Νότιου Καυκάσου (SCP), ο οποίος διαπερνά το Αζερμπαϊτζάν και τη Γερμανία, και τον Αγωγό Ανατολίας (TANAP).

Υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2020. Στην κατασκευή του συμμετέχουν οι BP, η Socar του Αζερμπαϊτζάν, η Snam της Ιταλίας με μερίδιο 20% έκαστη, η Fluxys του Bελγίου με 19%, η ισπανική Enagas με 16% και η ελβετική Axpo με 5%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.