Τέλη κυκλοφορίας 2020: Βήμα -βήμα η πληρωμή -Τα πρόστιμα για όσους τα… ξεχάσουν

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet και πλέον ο χρόνος για την πληρωμή τους μετράει αντίστροφα, αφού λήγει στις 31/12/2019.

Για τη φετινή χρονιά οι ιδιοκτήτες οχημάτων γνωρίζουν πως τα τέλη κυκλοφορίας 2020 παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με το 2019. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2021.

powered by Rubicon Project
Τέλη κυκλοφορίας 2020: Βήμα προς βήμα πώς θα τα εκτυπώσετε
Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ (δείτε αναλυτικά). Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτητες οχημάτων για να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας είναι να επισκεφθούντην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet (εδώ).

Στη συνέχεια θα επιλέξουν «ΕΙΣΟΔΟΣ», θα συμπληρώσουν το ΑΦΜ και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος. Ακολούθως θα επιλέξουν «αναζήτηση» και τότε θα εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση». Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να εκτυπώσουν και να κατεβάσουν τη φόρμα με το τι θα πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας 2020.

Τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας
Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, διαφορετικά ακολουθεί πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Αναλυτικά καταβάλλεται:

Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Βέβαια όσοι δεν επιθυμούν να καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, καταθέτοντας δηλαδή τις πινακίδες κυκλοφορίας στις ΔΟΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.