Θ. Μητράκος: Αναγκαία η ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης

Αναγκαιότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) χαρακτήρισε την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεοδωρής Μητράκος, από το βήμα ειδικής ημερίδας για τις ελληνικές ΜμΕ.

Ο ίδιος, μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι η ΤτΕ είναι πρόθυμη να σταθεί αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξωστρέφεια της νέας γενιάς και την εξοικείωσή της με τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια», εκτίμησε ότι οι θεσμικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για τη διευθέτηση του προβλήματος, θα έχουν ευεργετικές συνέπειες στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες εμφανίζουν πολύ υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων (8% έως 59%).

Ο αριθμός των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον κ. Μητράκο, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν από την αποτελεσματικότερη διαχείριση, είναι πολύ μεγάλος, αν ληφθεί υπόψη ότι τον Δεκέμβριο του 2016 υπήρχαν περίπου 340.000 δάνεια πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και περίπου 73.000 δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία ήταν μη εξυπηρετούμενα.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι η αναδιάρθρωση των προβληματικών επιχειρήσεων, με βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, θα προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για τη χρηματοδότησή τους, τα οποία θα συνεπικουρήσουν τα κεφάλαια που δυνητικά μπορούν να παρασχεθούν από εναλλακτικές πηγές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.