Θεοχάρης : Δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά

Δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού τους επόμενους μήνες τόνισε σε συνέντευξή στο CNN Greece υπουργός Τουρισμού ο κ. Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας παράλληλα πως το στοίχημα είναι επανεκκίνηση του κλάδου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η φετινή τουριστική χρονιά είναι διαφορετική και βάσει των ιδιαίτερων συνθηκών σχεδιάζεται η καμπάνια, που θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τον ξενοδοχειακό κλάδο και τους λόγους για τους οποίους πολλές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως η επανεκκίνηση θα γίνει σταδιακά και ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει στις 15 Ιουλίου.«Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα θα αξιολογήσει τα δεδομένα, τον αριθμό των κρατήσεων, τις κλεισμένες συμφωνίες και αναλόγως θα αποφασίσει πότε θα επαναλειτουργήσει», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το εάν ισχύσει κάποιου είδους καραντίνα για τους τουρίστες, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως οι έλεγχοι θα είναι δυο κατηγοριών, πιο χαλαροί για αυτούς που έρχονται από χώρες που η πανδημία είναι σε ηπιότερη μορφή και πιο αυστηροί για εκείνους που ταξιδεύουν από κράτη όπου ο κορωνοϊός έλαβε σοβαρές διαστάσεις.Βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η ασφάλεια των εργαζομένων στον κλάδο, σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Για τη νέα καμπάνια του ελληνικού τουρισμού ο κ. Θεοχάρης ανέφερε:

«Θέλουμε οι επισκέπτες να βιώσουν την Ελλάδα που ονειρεύονται. Το ελληνικό καλοκαίρι το αξίζουμε περισσότερο από ποτέ και το χρειάζονται οι επισκέπτες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.