Thomas Cook: Στον «αέρα» 660.000 ταξιδιώτες – Σβήνουν οι ελπίδες για διάσωση

Eκατοντάδες πελάτες της Thomas Cook με προέλευση τη Γερμανία δεν πρόκειται να ταξιδέψουν φέτος, αφού ο γερμανικός βραχίονας της πτωχευμένης εταιρείας ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια -παρότι έχει προπληρωθεί-, με τη διάσωση του tour operator να φαντάζει πλέον αδύνατη.

Στον απόηχο του «κανονιού» της μητρικής, η γερμανική θυγατρική είχε κηρύξει και αυτή πτώχευση, ακυρώνοντας τα προγραμματισμένα ταξίδια μέχρι τον Δεκέμβριο. Βεβαίως, οι ακυρώσεις αφορούν όλα τα brands της Thomas Cook, όπως τα Neckermann Reisen, Öger Tours, Bucher Reisen και Air Marin, καθώς επίσης τα «πακέτα» διακοπών που κλείστηκαν μέσω της Thomas Cook International.

Μοιραία, λοιπόν, σύμφωνα με την Deutsche Welle, 660.000 εν δυνάμει επιβάτες δεν πρόκειται να μεταβούν στους προορισμούς τους, λόγω του διαφαινόμενου «λουκέτου», ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη εκμηδενίζονται οι όποιες ελπίδες για τη διάσωση του άλλοτε δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου στη Γερμανία και των 2.100 περίπου θέσεων εργασίας. Καταπώς λέγεται, άλλωστε, δεν έχει καταστεί μέχρι τώρα εφικτό ώστε να βρεθεί κάποιος επενδυτής-λευκός ιππότης, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στη διάσωση του άλλοτε τουριστικού κολοσσού.Βέβαια, ενδιαφέρον έχει προκύψει από κάποιους επενδυτές, μόνο όμως για τμήματα του ομίλου. Συγκεκριμένες προσφορές φέρεται να έχουν κατατεθεί για τις Öger Tours και Bucher Reisen. Μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου ωστόσο η διοίκηση του ομίλου προτίθεται να συνεχίσει να προσπάθειες για τη διάσωση του ομίλου στο σύνολό του.

Στο μεταξύ, όσοι είχαν προγραμματίσεις τις διακοπές τους με την Thomas Cook θα πρέπει να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους, αν και η ασφαλιστική κάλυψη του ομίλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επαρκεί για την κάλυψη των ζημιών. Η γερμανική Thomas Cook είχε ασφαλιστεί έναντι ζημιών έως 110 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου όμως μέχρι την 1η Νοεμβρίου είχαν κατατεθεί ήδη περί τις 150.000 αιτήσεις, με το ύψος των σχετικών αξιώσεων να ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, καθημερινά πραγματοποιούνται 1.000 αιτήσεις καταβολής αποζημίωσης και σε αυτές θα προστεθούν και εκείνες από τα ακυρωθέντα ταξίδια του 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.