Τι επιδιώκει η κυβέρνηση για τους πρόσθετους πόρους του ΕΣΠΑ

Την πρόταση του υπουργείου Οικονομίας για την κατανομή των πρόσθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 970,7 εκατ. ευρώ, που δικαιούται η χώρα μας για την περίοδο 2014-2020 ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.
Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η πρόταση αυτή λαμβάνει υπόψη τις αναπτυξιακές προτεραιότητες, τις επιτακτικές ανάγκες σε επιμέρους τομείς πολιτικής, αλλά και τα δεδομένα που απορρέουν από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς. Με βάση την εν λόγω πρόταση ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Α. Χαρίτσης θα διαπραγματευτεί με τις Υπηρεσίες της Ε.Ε. την οριστική κατανομή των πόρων αυτών στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κατανεμηθούν ισόποσα οι πόροι μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), προκειμένου να στηριχτούν δράσεις που αφορούν:
το κοινωνικό κράτος (παιδικοί σταθμοί, Υγεία, Ρομά κ.ά.)
την απασχόληση (πρωτοβουλία απασχόλησης νέων, ενίσχυση νέων επιστημόνων, αναπληρωτές καθηγητές κ.ά.)
τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα (νέο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας)
την ανταγωνιστικότητα και τις υποδομές (Ταμείο υποδομών, Αναπτυξιακός νόμος, διαχείριση λυμάτων και στερεών αποβλήτων, ενέργεια κ.ά.).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.