Tι θα γίνει με τις ακυρώσεις στην Airbnb

Η εποχή του Covid-19, των κλειστών συνόρων και των καθηλωμένων αεροσκαφών ανατρέπει τα δεδομένα και για τις πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων όπως η Airbnb, προκαλώντας σύγχυση ως προς το τι ισχύει με το καθεστώς ακυρώσεων και την πολιτική αποζημιώσεων που έχει ανανακοινώσει η εταιρεία.

Στις 14 Μαρτίου, η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στο 100% τα χρήματα στους πελάτες που είχαν κάνει κρατήσεις στο διάστημα μεταξύ 14/03 και 14 Απριλίου, σημειώνοντας ότι η πολιτική εκτάκτων συνθηκών της εταιρείας επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και στους πελάτες να ακυρώσουν τις κρατήσεις χωρίς κάποια χρέωση ή πέναλτι.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 250 εκατ. δολάρια για τη στήριξη των ιδιοκτητών που μισθώνουν καταλύματα μέσω της πλατφόρμας και βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές ακυρώσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πολιτική εκτάκτων συνθηκών παρατάθηκε έως και τις 31 Μαϊου. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων, ενώ η Airbnb θα καταβάλει στους ιδιοκτήτες το 25% του ποσού που θα εξασφάλιζαν από την κράτηση.

Για κρατήσεις μετά τις 31 Μαϊου, η εταιρεία ζήτησε από τους ιδιοκτήτες και πελάτες είτε να ακυρώσουν είτε να επανεπιβεβαιώσουν τις κρατήσεις.

Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες πελατών στο CNBC, η Airbnb ενημερώνει τους πελάτες ότι έχουν δικαίωμα επιστροφής του συνόλου των χρημάτων μόνο εάν αποδείξουν, με έγγραφα, ότι εμπίπτουν σε κάποια εκ των παρακάτων κατηγοριών:

-ότι υπάρχουν κυβερνητικοί περιορισμοί που τους απαγορεύουν να φύγουν από τη χώρα ή να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους.

– ΄Ότι νοσούν ότι ο ειδικός υγείας τους συνέστησε να μην ταξιδέψουν

– Οτι δεν υπάρχει διαθέσιμο μέσο μεταφοράς

– Ότι ανήκουν στο προσωπικό φροντίδας υγείας και δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

Η πανδημία Covid-19 έχει επιφέρει μείζον πλήγμα και στην Airbnb, με απώλειες εκατ. δολαρίων φέτος, γεγονός που αναγκάζει την εταιρεία να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου ή να μεταθέσει τα σχέδιά της για εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο μέσω αρχικής δημόσιας εγγραφής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.