Το «μενού» της κυβέρνησης με τους θεσμούς

Τα προαπαιτούμενα στα οποία εντοπίζονται οι μεγαλύτερες διαφωνίες ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και στους επικεφαλής των θεσμών θέλουν να καταγράψουν οι δύο πλευρές έως την Πέμπτη, οπότε και ολοκληρώνεται η πρώτη αποστολή των δανειστών στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης.

Ο στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν από απόσταση για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και να υπάρξει τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup του Μαΐου. Σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων δεν τέθηκαν τα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης -τουλάχιστον σε επίπεδο επικεφαλής-, όπως είναι το δημοσιονομικό. Η ίδια κυβερνητική πηγή αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν «δύσκολα» προαπαιτούμενα και σε αυτό τον τέταρτο και τελευταίο γύρο, ενώ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα του Δημοσίου και της τοποθέτησης των διευθυντών και των προϊσταμένων.

Μέχρι την Πέμπτη
Οι συζητήσεις εκ του σύνεγγυς με τους επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών θα πραγματοποιηθούν μέχρι την Πέμπτη, ημερομηνία συνεδρίασης του Euro Working Group με θέμα την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. Θα έχει προηγηθεί ένας ακόμη γύρος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την Τετάρτη, με αποτέλεσμα κυβερνητικό στέλεχος να εκτιμά ότι θα έχει εκπληρωθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης μέσα στον Μάρτιο. Η επόμενη αποστολή των θεσμών στην Αθήνα αναμένεται μετά το Πάσχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.