Τράπεζα Πειραιώς: Πώληση 33 ακινήτων ύψους 3,8 εκατ. ευρώ στην τέταρτη ηλεκτρονική δημοπρασία

Στην πώληση 33 ακινήτων προέβη η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+2,97% στην τέταρτη ανοιχτή ηλεκτρονική δημοπρασία, με το συνολικό αντίτιμο να ανέρχεται στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Στην δημοπρασία μέσω του ιστοτόπου properties4sale.gr εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής περισσότερα από 460 φυσικά και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι δεν ήταν μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, από χώρες όπως η Κίνα, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Σερβία και η Βρετανία.

H δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Μαρτίου και αφορούσε συνολικά 49 ακίνητα, για 13 εκ των οποίων υποβλήθηκαν προσφορές στη διαδικασία της «Άμεσης Αγοράς». Οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν 68 προσφορές στην τιμή που δόθηκε στην «Άμεση Αγορά» ενώ για τα υπόλοιπα 24 ακίνητα, υποβλήθηκαν 206 προσφορές.

Από την Τράπεζα Πειραιώς η πώληση 33 ακινήτων με τίμημα ύψους 3,8 εκατ. ευρώ. με ποσοστό πωλήσεων σταθερά αυξανόμενο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοπρασίες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην πρώτη δημοπρασία πουλήθηκε το 50% των ακίνητών που είχαν προβληθεί, ενώ στην τελευταία το 67%.

«Η σταθερή επιτυχία όλων των δημοπρασιών επιβεβαιώνει τις επιλογές της Τράπεζας Πειραιώς για την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου των ιδιόκτητων ακινήτων της» σχολίασε ο Γιώργος Κορμάς, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate. «Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων αποτελούν μια αναγνωρισμένη διεθνώς διαδικασία, με πολλαπλά οφέλη ειδικά για την εγχώρια αγορά καθώς ενισχύουν τη συναλλακτική δραστηριότητα και συμβάλλουν στην διαφάνεια της αγοράς και στην διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμών. Η τράπεζα επωφελείται επίσης από την απελευθέρωση της ρευστότητας που μπορεί να διοχετευθεί στην χρηματοδότηση της οικονομίας» συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.