Τραπεζικό ράλι στο Χ.Α., επιφυλάξεις στην Ευρώπη

Οι προσδοκίες ότι οι πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεν θα οδηγήσουν τελικά σε μία περαιτέρω κλιμάκωση των στρατιωτικών επεμβάσεων της Δύσης, οδήγησαν τους επενδυτές στο να εγκαταλείψουν τo καταφύγιo των ομολόγων. Παρόλα αυτά οι ανησυχίες και η αβεβαιότητα επιμένουν με αποτέλεσμα να διατηρούνται υπό πίεση και οι μετοχές. Φωτεινή εξαίρεση οι ελληνικές μετοχές.

Στις 14:50 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 παρουσιάζει πτώση 0,2%. Στο ίδιο ποσοστό υποχωρούν τόσο ο DAX στη Φραγκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ πτώση 0,5% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να απογειώνεται 1,7% στις 824,55 μονάδες. Το ιδιαίτερα αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον αποτυπώνεται και στην αξία των συναλλαγών, η οποία υπερβαίνει τα 55 εκατ. ευρώ. Οδηγός οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται περισσότερο από 7%, εν μέσω αισιοδοξίας για την έκβαση των τεστ αντοχής της ΕΚΤ. Στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ+9,47% ότι καμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας δεν προβλέπεται να μείνει μεταξεταστέα.

Την ίδια στην αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του γερμανικού κρατικού ομολόγου ανέρχεται σε υψηλά τριών εβδομάδων, ενώ ανοδικά κινούνται το σύνολο σχεδόν των αποδόσεων των ομολόγων της Ευρωζώνης. Σε υψηλά τριών εβδομάδων και η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς. Όσο για εκείνη του διετούς εκτινάχθηκε σε υψηλά 10 ετών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.