Τρία μέτρα «ανάσα» στα capital controls

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σχέδιο για τη χαλάρωση των capital controls παρουσιάζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών και στη Τράπεζα της Ελλάδας, με στόχο να πάρει ανάσα η αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προβλέψεις του βασίζονται σε τρεις προτάσεις που πάντως δεν προβλέπουν το άνοιγμα νέων λογαριασμών όπως τουλάχιστον εκτιμάτο κατ’ αρχήν, σύμφωνα με την Ημερησία.

Αναλυτικότερα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα προτείνει να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο οι ασφυκτικοί περιορισμοί με τον παρακάτω οδικό χάρτη:

Να επιτρέπεται στους πολίτες να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ μια φορά τον μήνα (60 ευρώ τη μέρα Χ30 ημέρες =1800 ευρώ τον μήνα).
Να επιτρέπεται η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό κατάθεσης, καθώς προς το παρόν ισχύει η απαγόρευση για άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού.
Να αυξηθεί στο 180% του καλύτερου μήνα, από 140% σήμερα, το όριο για πληρωμή τιμολογίων στο εξωτερικό λόγω εισαγωγών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.