«Τσίμπησαν» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Στα επίπεδα του 4,3% ανήλθε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, τη στιγμή που τα επιτόκια των ιταλικών τίτλων εμφανίζουν αποκλιμάκωση, σε αντίθεση με τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων που εμφανίζουν άνοδο.

Οι πληροφορίες που θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, να επιδιώκουν να δώσουν τέλος στον εμπορικό πόλεμο των δύο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη, ανοίγουν και πάλι την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο και τους οδηγούν εκτός ασφαλών καταφυγίων.

Υπό τις συνθήκες αυτές η ελκυστικότητα των γερμανικών ομολόγων περιορίζεται από το πρωί. Το κλίμα της ημέρας ευνοεί από την άλλη τα ομόλογα του Νότου, με τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων ωστόσο, αν και το πρωί παρέμεναν αμετάβλητοι, να παίρνουν την ανιούσα στον απόηχο της έκθεσης της Societe Generale για τις τράπεζες.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά επτά μονάδες βάσης και βρίσκεται αυτήν την ώρα (15.10) στο 4,30%, στα επίπεδα που είχε κλείσει και την περασμένη εβδομάδα. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων βρίσκεται στις 387 μονάδες βάσης. Ανοδικά κατά έξι μονάδες βάσης κινείται η απόδοση του 5ετούς ομολόγου που κυμαίνεται στο 3,40%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα βάσης σε σύγκριση με χθες. Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα στον διεθνή παράγοντα, ακολουθώντας τις διακυμάνσεις των επιτοκίων των ομολόγων στην Ευρώπη και ειδικότερα στον ευρωπαϊκό νότο.

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 0,43%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,78%, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης, στο 1,48%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας παραμένει αμετάβλητο στο 1,56%, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς να υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 1,87%.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,32%, καταγράφοντας πτώση έξι μονάδων βάσης σε σύγκριση με το κλείσιμο της Πέμπτης. Το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού βρίσκεται στις 289 μονάδες βάσης.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου ενισχύεται κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,17%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.